vrijdag 15 februari 2013

Mijn nieuwe trend: asocialiseren

Ik heb een heleboel vrienden op Twitter.
Lang niet allemaal ken ik ze persoonlijk en niet iedereen zou ik op straat aanschieten (dan zou ik ze eerst nog moeten herkennen trouwens). Dat is toch wel eng, zeker als nerd zijnde.
Moet je ineens real-time conversaties aangaan in plaats van eerst rustig over elke lettergreep te kunnen nadenken, brrrrr... Ik stotter, stamel en struikel over mijn woorden, krijg een rood hoofd en mijn mooie, met beleid in mijn hoofd geprefabde, zinsconstructies eindigen pruttelend in een vaag gemompel. Als een kansloos stervende zwaan, een neerstortende ster.

Gelukkig kan ik mij op internet achter mijn Social Media zonnebril verschuilen. Rustig nadenken over elke letter die ik intyp, A-B testen op opmaak, zinnen, alinea's, inhoud, stijl en sfeer. Ik kan vrijgeven wat ik wil, ik kan laten zien wat ik wil en met een beetje goede wil kan ik zelfs mijn geslacht bepalen op basis van mijn schrijfstijl. Mannen schijnen meer over prestaties te Twitteren, terwijl vrouwen dat meer over emoties doen. En ook meer emotioneel trouwens.

foto: 'Young teenage woman' - Phartisan - www.stockfreeimages.com
Daarom heb jij geen idee wie ik echt ben. En als het goed is interesseert het jou ook geen ene bal, omdat je alleen maar geïnteresseerd bent in mijn korte onliners van maximaal 140 karakters. Je leest die vluchtig door om te kijken of er iets van je gading bij zit en anders ben je me na een seconde al weer kwijt. Vergeten, vergaan, verloren, verdwenen.

Stalker

Waarom zou ik dan aandacht aan jou besteden? Jij die me volgt als '@hetbestevoorjekindinPutten', '@BespaarGeld' en '@BestTipsOfTheWeb'. Weer zo'n automatische volger die, door bepaalde keywords in mijn Tweets, zonder menselijke tussenkomst een eenzijdige connectie met mij maakt.
Wie ben jij eigenlijk? Verstopt achter jouw Twitter-zonnebril en dan maar hopen dat ik je terug ga volgen zeker? Dacht 't niet: jij stalkt mij en als ik achter jou aan ga lopen, lopen we alleen maar rondjes. Dus...

Ik ga je gewoon blokkeren. Ik wil een uitgedund profiel. Geen duizenden volgers meer en ik volg ook niet meer dan 100 vrienden. Paal en perk. Alleen maar échte mensen waar ik ook nog eens mee in de kroeg kan gaan hangen. Als ik dat wil.

Ik wil jou niet. Vind me maar asociaal. Ik ben begonnen met asocialiseren. Houd me maar tegen, of doe je zonnebril af.


Links